NIEUWS & PERS

In het klimaatdebat valt de stilte uit politieke hoek op

Nochtans is er een draagvlak voor ingrepen.

De boodschap van hoop ligt duidelijk bij de volgende generatie. Met de recente ontwikkelingen van REPOWER EU  kiest Europe en de lidstaten voor de versnelde groei van duurzame energieproductie. We moeten samen zoeken naar het evenwicht dat ons milieu aankan. 


LEES MEER

Volt Energy neemt ontwikkelaar van groene waterstofproductie VoltH2 over

12 May 2022 | Bergen-op-Zoom


Volt Energy, het bedrijf van energie-expert André Jurres, verwerft alle aandelen van VoltH2. Met deze acquisitie wil hij het bedrijf in groene waterstof definitief lokaal verankeren en een rol van betekenis spelen in de Europese energiemarkt.


LEES MEER

Kopieer Nederlands systeem voor toekenning windparken dan maar volledig

Als de federale regering de subsidiëring van nieuwe windparken wil halveren op basis van een CREG-studie naar goedkope aanbestedingen in Nederland, dan moet ze het hele Nederlandse systeem overnemen en niet alleen de scherpe prijzen.

De vraag of het Belgisch systeem van het toekennen van concessies voor windmolenparken op zee niet aan herziening toe, is terecht. Daarbij werkt het recente ‘succes’ in Nederland, waar Dong Energy en Shell in een aanbesteding voor heel lage bedragen concessies hebben gekregen in Borssele, als een rode lap op onze federale regering.

Het is intriest dat men er alles aan doet om het draagvlak voor duurzame energie nog kleiner te maken, en dat is vanuit politiek oogpunt moeilijk te begrijpen


LEES MEER

André Jurres

André Jurres. Beeld jonas lampens

André Jurres is oprichter en ex-CEO van Essent Belgium en NPG Energy en auteur van diverse studies over energie.

ANDRÉ JURRES 27 juli 2015

Wellicht is er in het tumult over alle recente prijsstijgingen van elektriciteit iets belangrijks over het hoofd gezien: al die mensen (en het zijn er veel) die de laatste jaren in duurzame warmtepompen hebben geïnvesteerd, gaan nu het kind van de rekening worden.

Eerst even dit: nu we ons met ons duurste netwerktarief tot Europees kampioen gekroond hebben, is het voor de leveranciers steeds moeilijker geworden om nog concurrentiële voordelen te halen.


LEES MEER

VoltH2, DIF Capital Partners and Virya Energy join forces in green hydrogen

 

Header image

 

VoltH2, DIF Capital Partners and Virya Energy join forces in green hydrogen

 

Cooperation supports further European expansion

Bergen-op-Zoom, the Netherlands, June 21, 2022 – Green hydrogen developer VoltH2 is selling a majority stake to Virya Energy and DIF Capital Partners. The two new shareholders, both active in green energy production, innovation and sustainable investments, are bringing additional capital and expertise to VoltH2 to accelerate the development of European green hydrogen production capacity.

 

VoltH2 was founded in 2020 by experienced energy entrepreneur André Jurres and already received permits for two production sites in Vlissingen and Terneuzen, with detailed plans being developed for a...

 

LEES MEER